ANNONSØRINNHOLD

FORDELER: Det er mange gode grunner i valget av Suzuki utenbordsmotor.
FORDELER: Det er mange gode grunner i valget av Suzuki utenbordsmotor.

Valg av Suzuki gir mange fordeler

Her er gode grunner til at Suzuki kan være det beste valget til din båt eller ditt neste nybåtkjøp.

Utenbordsmotorer fra Suzuki har over mange år opparbeidet seg en unik teknologi og erfaring som resulterer i motorer i særklasse. Kanskje du skal velge ny motor til båten? Eller kjøpe båt, og fornuftig nok tar motor med i vurderingen med å valg av båt? Da er det flere fordeler med Suzuki du som du bør ta med deg i ditt neste valg.

Duoprop

ENESTE PÅ MARKEDET: Suzuki med Duoprop.
ENESTE PÅ MARKEDET: Suzuki med Duoprop.

Suzuki er den eneste produsenten som tilbyr påhengsmotor med duoprop. Altså to mot-roterende propeller etter hverandre på samme motor.

Da Suzuki lanserte Duoprop i 2017, ble det så godt mottatt at det vant IBEX Innovation Award 2017 med sin DF350A.

Duprop har flere fordeler, og to av dem er bedre grep i vannet og raskere akselerasjon. Dette gir bedre effektivitet som igjen gir lavere drivstofforbruk og høyere marsjfart. I tillegg får du med Duoprop bedre bedre styrepresisjon og mindre kavitasjon (at motoren tar luft i stedet for vann).

Lean Burn

For enda mer presis tilførsel av drivstoff i forbrenningsprosessen har Suzuki laget et unikt system for bensininnsprøytning. Lean Burn-forbrenningssystemet tilfører motoren den optimale blandingen av drivstoff og luft avhengig av tilstanden. Dette gir betydelig forbedring i drivstofføkonomien, spesielt ved marsjfart der man har mesteparten av besparelsen. Motorene har også et spesielt lufttilførselssystem som sikrer nok kald luft til motoren, samtidig som det på en unik måte holder vann ute i ekstreme situasjoner.

Selvjusterende kjede

Alle Suzukis påhengsmotorer fra DF40ATL til DF350ATX har selvjusterende registerkjede. Denne passerer et oljebad så man trenger ikke smøre det ytterligere, og er utstyrt med en automatisk, hydraulisk kjedestrammer. Dette systemet er vedlikeholdsfritt. Denne teknologien er Suzuki alene om blant leverandørene av utenbordsmotorer.

...og enda flere fordeler

Visste du at Suzuki har selektiv rotasjon? Dette er en funksjon for å velge enten standard eller motroterende modus på samme utenbordsmotor. Dette gjelder alle utenbordsmotorer fra Suzuki med benevnelser AP. Spesielt praktisk blir denne muligheten når man skal sette flere motorer ved siden av hverandre.

De mindre motorene fra Suzuki, fra DF4A -DF6A, har treveislagring. Det vil si at motorens utforming gjør det lett å ta den ut av båten og lagre den på tre av sidene.

En annen fordel med motorene DF40 til DF350 er at motorblokken er plassert nærmere fronten. Dette for å flytte påhengsmotorenes tyngdepunkt fremover. Med de samme motorene er det også noe som kalles for to-trinns nedrigningskonsept. Dette systemet designet gjør det mulig å ha et større utvekslingsforhold, slik at motoren kan dreie en propell med større diameter.

Se alle båtmotorene fra Suzuki

Om Erling Sande

Erling Sande AS ble etablert i 1932 og har i alle disse årene solgt motorglede til det norske folk. Vi er Europas eldste importør av Suzuki båtmotorer, mopeder, motorsykler og ATV. I tillegg er vi importør av Arctic Cat snøscootere og ATV, Access ATV, Argo UTV, Hisun ATV, Derbi motorsykler, MV Agusta motorsykler, Peugeot scootere og elsykler, Zero elmotorsykler og NIU elscootere samt og utenbordsmotoren COX med dieseldrift. Utstyr til vinterbruk fra Western og Storm og til sommerbruk fra DR power. Erling Sande AS fører båtmerkene Beneteau, Capelli, HR Boats, Linder Aluminiumsbåtar, Ryds og Suzumar. Våre Suzuki båtmotorer motoriserer også Askeladdens båter.