ANNONSØRINNHOLD FRA TRYGG OMBORD

TRYGGSEILING: Nyinnkjøpt båt og mye godt humør og kunnskap.
TRYGGSEILING: Nyinnkjøpt båt og mye godt humør og kunnskap.

Seilkurs med topp utstyrt båt

Med splitter ny Hanse 548 tillbyr Tryggseiling kurs, teambuilding og charter. – Vi ønsker å hjelpe folk ut og seile, sier Tobias Tjøm.

Publisert Sist oppdatert

Tryggseiling ønsker å hjelpe folk ut og seile. De har samlet et seilteam med unge, erfarne seilere. Og ikke minst har de gått til innkjøp av en Hanse 548 som er en flott plattform å bruke når man skal lære seg å seile. Tryggseiling.no setter opp kurs for mellom 6 og 12 deltagere.

NY SEILBÅT: Tryggseiling har kjøpt en Hanse 548.
NY SEILBÅT: Tryggseiling har kjøpt en Hanse 548.

Lærerikt

Tobias Tjøm som er hovedinstruktør på den nye båten forteller at de ønsker å tilby et bredt spekter av muligheter innenfor seiling. Spesielt har de fokus på seilkurs når vi er med på en liten prøvetur.

– Seilkurset er gjerne for folk som aldri har seilt før, og ønsker å få litt kompetanse, sier Tjøm. Han har akkurat kurset to ferske seilere, som har fått prøvd seg på storseil og fokketrim. I tillegg til at de har fått prøvd seg litt til rors. De har lært hvordan ta opp og ned storseilet og forseilet, på en sikker måte. Sett hva som skjer når man trekker i ulike skjøter, tau og fall. Har også sett på hvordan man trimmer de forskjellige seilene opp mot hverandre, og ikke minst alene

– Man lærer da maritime begreper og har det moro på sjøen. De har fått et  innblikk i hvordan det er å være på sjøen, og hvordan det er å seile. Det som kanskje så litt skummelt og farlig ut før, det er nå mer hyggelig.  Målet er å skape seilglede, fortsetter instruktøren.

Også for viderekommende

Tryggseiling er også for viderekommende seilere som ønsker å lære mer. Her kan man bygge opp selvtillit og ferdigheter slik at man gjennomfører trygge seilas.

– Vi ønsker at man skal trives på sjøen. Det er viktig at hvis man har utsyr også klarer å bruke dette. Med vårt introduksjonskurs gir et innblikk i hvordan også bruke egne båter, sier Tjøm.

Han viser til deres nettside, tryggseiling.no. Der kan man enkelt melde seg på kurs. Alle som melder seg på får etter påmelding tilsendt informasjon som gir litt forkunnskaper før turen.

Les mer om kursene og andre tilbud her

– Så blir det to fylte ettermiddager med mye seiling og moro på sjøen, sier Tjøm med et smil. Bak ham jobber resten av seilteamet

Har et seilteam som består av unge seiltrenere og ikke minst jolleseilere som har mye erfaring fra både store og små båter, med mye forskjellig kompetanse fra sjøforsvaret og yrkesbåter.

Komfort og sikkerhet

Seibåten som brukes til kursene er godkjent for inntil 12 personer, har ti faste soveplasser fordelt på fem lugarer med med bad. Byssa inneholder blant annet moderne stekeovn, kjøleskap og kaffemaskin. På cockpit er det god plass, og her kan man justere seil ved et tastetrykk, planlegge ruter eller finjustere baugstrusteren. Båten er utstyrt med toppmoderne kartplotter, radar og AIS for et sikkert og trygt seilas.

På vår lille tur om bord ble gjestene imponert over mannskapets gode kompetanse, og ikke minst sikkerheten om bord. Her er det teknisk gode seilklær for alle, fra Pelle P. I tillegg blir alle utstyrt med Secumar redningsvester med Easy  One AIS-sender. Dette er redningsvester som brukes både privat og profesjonelt, så her blir alle godt ivaretatt. 

Powered by Labrador CMS