ANNONSØRINNHOLD FRA VOLLEN MARINA

Vollen utvider tilbudet til båtfolk

Oslofjordens perle blir enda mer attraktiv til sommeren, og det er bare en start.

SATSER: Morten Gjeruldsen i Vollen Marina står for store utvidelser i Vollen til glede for båtfolket.

Vollen er et kjent mål for båtfolket i Indre Oslofjord, enten det er å fylle drivstoff, kjøpe is, eller spise på restaurant. Mange bruker også fasilitetene på brygga for å få service på båten, eller til og med kjøpe båt. Det er blitt flere båtforhandlere med kontor på brygga som både selger seil og motorbåter. Vollen byr også på et dykkesenter, samt vannscooter-utleie.

– Vollen har blitt Oslofjordens nummer en destinasjon for mange, og ligger en fin dagstur fra Oslo, erfarer Morten Gjeruldsen. Han leder den populære marinaen i Asker.

Flere gjesteplasser

I vinter utvides havnen. En diger brygge ytterst vil utvide gjestehavnen, og det nye anlegget med dusj vil også gjøre det mer attraktivt for overnattingsgjester.

Utvidelsen vil også gi flere faste båtplasser i vollen.

– Brygga blir fire meter dyp og 150 meter lang, med kjeller hvor det blir dusj og toaletter. Den dype brygge vil også bli en effektiv bølgedemper, forteller Gjeruldsen. Han forteller at brygga også skal brukes til eventer som utstillinger og prøvekjøringer.

Tenker langsiktig

Vollen var tidlig ute med skrogvask, et tilbud som gjør at båtfolket kan redusere bruk av bunnstoff, som igjen reduserer microplast og biocidutslipp i sjøen.

Nå legger marinaen til rette for elbåter også, med lademuligheter. Til sommeren vil også Kruser være operative fra Vollen med et tilbud på å abonnere på elektriske dagsturbåter.

– Det nye tilbudet vil gjøre sjøen tilgjengelig for flere, også de som ikke har båtplass, eller kan noe om båtens vedlikehold, mener Gjeruldsen.

Nye virksomheter

På brygga skal snart gamle haller rives, og det skal bygges ny moderne bygningsmasse. Her vil det bli attraktive leiligheter, men også næringsvirksomhet på bakkeplan. Det vil skape enda mer liv på bryggene.

– De nye lokalene vil være svært attraktive for maritim virksomhet med muligheter for å møte kunder på bryggekanten, enten de kommer med båt eller bil, forteller Gjeruldsen.

GJESTEBRYGGE: Marinaen i Vollen utvides med en diger brygge ytterst som vil både skape flere gjesteplasser, samt være en arena for events.
NÆRINGSVIRKSOMHET: I 2022 vil det bli ferdig leiligheter med næringsvirksomhet i første etasje nåt bryggekanten i Vollen.